spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Gotovo 500 učenika osnovnih škola manje upisano na području Središnje Bosne u odnosu na prošlu godinu

- Oglasi -

Učenici u Srednjobosanskoj županiji u ponedjeljak se vraćaju u školske klupe, a u novoj školskoj godini bit će ih manje nego ikada.

- Oglasi -

Prema riječima županijskog ministra obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojana Domića, trend smanjenja broja učenika nastavljen je i ove godine.

“Kada je u pitanju broj učenika koji pohađaju osnovnu školu, koji su nam referentna točka, on iznosi 18.020 učenika. Toliko ih treba krenuti u osnovnu škole, a nažalost nastavljen je trend smanjenja, pa je ove školske godine u županiji 499 učenika manje u osnovnim školama. Pad nije toliko vidljiv u prvim razredima, ali, evo, kad se zbroje svi razredi dobijemo takve podatke. Kad su u pitanju srednje škole, taj broj je također nešto manji “, kazao je Domić.

- Oglasi -

Sve škole u Središnjoj Bosni u novoj školskoj godini koristit će eDnevnik, uz mogućnost istovremenog korištenja i odjeljenske knjige. Vođenje odjeljenske knjige u papirnom formatu važi samo za prvo polugodište, dok će od drugog polugodišta u školskoj 2023/24. godini, sve škole na području ŽSB voditi isključivo elektronski dnevnik.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE