spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Granični policajci Ilinka, Dragana i Dino imali “sustav” uzimanja novca, optuženi su

- Oglasi -

Optuženi se terete da su, radeći kao ovlašteni policijski službenici Granične policije kao policijske agencije na nivou države Bosne i Hercegovine, na području graničnog prijelaza Brod postupali koruptivno kako bi za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ilinke Gašić, rođena 1973. godine u Doboju, policijski službenik Granične policije (GP) BiH, Dragane Ilić, rođena 1974. godine u Zenici, policijski službenik GPBiH, Sabahudina Ćišića, zv. ”Dino”, rođen 1986. godine u Zenici, uposlen kao policijski službenik GPBiH.

Optuženi se terete da su, radeći kao ovlašteni policijski službenici Granične policije kao policijske agencije na nivou države Bosne i Hercegovine, na području graničnog prijelaza Brod postupali koruptivno kako bi za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist.

Oni se terete da su prilikom kontrole putnika, na ulazu ili izlazu iz Bosne i Hercegovine, kojima bi nedostajao neki od pratećih dokumenata potreban za ulazak ili izlazak iz BiH (zelena karta osiguranja automobila, prijava boravka za strance ili sl.), zahtijevali i primili novčani dar od putnika kako bi im dozvolili ulazak ili izlazak iz Bosne i Hercegovine.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo-primanje dara ili drugih oblika koristi iz člana 217. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH koji je istu potvrdio, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.