spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Grci traže vođu Dinamovih navijača, tvrde da je iz BiH

- Oglasi -

Grčki portal Newsit objavio je nove informacije o istrazi huliganskih nereda u Ateni i ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a. Kako navodi Newsit, iz vjerodostojnih izvora bliskih istrazi doznali su da policija smatra da su hrvatski huligani imali vođu koji je iz Bosne i Hercegovine te da je on pobjegao s još 10-ak huligana, hrvatskih i grčkih te da se skriva. Podsjetimo, kako je Bljesak.info ranije neslužbeno doznao među navijačima koji su sudjelovali u izgredima u Grčkoj bilo je nekoliko navijača s područja Čapljine i Mostara.

- Oglasi -

Analiza mobitela

Poznati su i prvi nalazi analize mobitela 105 uhićenih huligana, od kojih su većina Boysi. Newsit piše da je navodni vođa nereda bio na mjestu ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa. Navode da je vođa porijeklom iz BiH. Nakon nereda je, kako pišu, pobjegao s grupom od 10-ak drugih huligana, prenosi Index.hr. “Njegovi podaci poznati su vlastima i zasad se ne vjeruje da je uspio pobjeći iz zemlje. Vjeruje se da se skriva u Grčkoj”, piše Newsit. Istovremeno su stigli prvi rezultati analiza mobitela uhićenih Boysa. Objavljene su fotografije pretraživanja na dva mobitela. “Čini se da su na GPS-u tražili upute za Igoumenitsu, Pirej, ali i parking u Bariju i Anconi u Italiji. Po dolasku u Atenu upisali su dvije konkretne adrese: jednu iza Lycabettusa i drugu u središtu Amarousija”, navodi Newsit. Policija sada navodno provjerava upravo te dvije adrese. Pokušava se utvrditi i koliko mobitela odgovara SIM karticama iz Hrvatske te imenima vlasnika, a analiziraju se i mobiteli organiziranih navijača druge momčadi čiji su signali emitirali s istog mjesta.

- Oglasi -

Nema rezultata

“Do danas nemamo rezultate DNA testova. Vlasti nastavljaju istragu u svim smjerovima kako bi identificirale počinitelja ubojstva. Zatražili smo uklanjanje telefonske tajne i videomaterijala koji su važni za našu obranu”, rekao je za Newsit branitelj hrvatskih optuženika Dimitrios Zorbas. U sljedećih tjedan dana, piše Protothema, bit će poznati rezultati DNA uzoraka prikupljenih od 105 uhićenih huligana. Prema Megi, uzorci prikupljeni od uhićenih će se usporediti s onima pronađenim kod ubijenog 29-godišnjaka kako bi se utvrdilo je li netko od njih ubojica. Prema informacijama iz policije, pišu grčki mediji, u idućih tjedan dana bit će objavljeni i podaci o oko 60 predmeta koji su zaplijenjeni i prikupljeni oko stadiona AEK-a nakon nereda. Vlasti su usredotočile istragu na dva sklopiva noža koji su identificirani i zaplijenjeni, a koji se smatraju ključnim dokazima u slučaju, piše Protothema.

DNA uzorci

Jedan navodno pripada uhićenoj osobi albanskog podrijetla, a drugi 23-godišnjem Hrvatu. Policija se nada da će analizom uzoraka DNA s noževa doći do novih informacija koje će pomoći u identifikaciji ubojice. Policija smatra da još nisu uhićeni svi huligani koji su sudjelovali u neredima te traga za još 10-12 osoba, Hrvata i Grka. Grčki mediji pišu da policija vjeruje da se ovi huligani skrivaju u Grčkoj i čekaju da se situacija smiri, nakon čega planiraju pobjeći. Policija je također utvrdila da je najmanje 5-6 huligana koji su uhićeni i snimljeni tijekom nereda sudjelovalo i u incidentima koji su se dogodili u studenom 2015. u Ateni, na utakmici Lige prvaka. Grčka policija je tada identificirala 35 hrvatskih navijača koji su sudjelovali u neredima sa srpskim navijačima. Tada je uhićeno nekoliko osoba, od kojih su neke uhićene i u neredima prošlog tjedna.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE