spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Guča Gora proglašena za najljepše selo u BiH

Četrnaest malih mjesta iz cijele Bosne i Hercegovine proglašeno je “Najljepšim selima Bosne i Hercegovine” na ceremoniji koja je danas održana u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH.

- Oglasi -

Ravnateljica Misije USAID-a u BiH Courtney Chubb proglasila je pobjednike u organizaciji USAID-ovog partnera – Udruženja za razvoj ruralnog turizma u BiH (Alterural), a u prvoj grupi nagrađenih su: Blagaj (Grad Mostar), Mijakovići – Bobovac (Općina Vareš), Bratač (Opština Nevesinje), Guča Gora (Općina Travnik), Kraljeva Sutjeska (Općina Kakanj), Krupa na Vrbasu (Grad Banja Luka), Martin Brod (Grad Bihać), Ostrožac (grad Cazin), Pecka (Opština Mrkonjić Grad), Prokoško jezero (Općina Fojnica), Ravno (Općina Ravno), Stupe – Žabljak (Grad Livno), Umoljani (Općina Trnovo) i Vranci (Općina Kreševo).

USAID sa ponosom podržava ovu inicijativu i dodjelu nagrade za najljepša sela u BiH, a 14 dobitnika ove nagrade, ne samo da će biti označeni kao vrijedne turističke destinacije koje treba posjetiti, nego će to predstavljati jedan poticaj za brži ekonomski razvoj u lokalnim zajednicama ali i šire – navela je Chubb.

Ta sela u BiH, prema njenim riječima, sada se pridružuju jednom prestižnom klubu sela i mjesta u drugim zemljama širom svijeta za koja se pokazalo da su značajno profitirala u turističkom, ali i ekonomskom smislu.

Nagrada će, kako je dodala Chubb, doprinijeti otvaranju novih radna mjesta, novih prilika za ostvarivanje dohotka i napravit će se bolje veze koje će omogućiti čuvanje kulturnog i prirodnog naslijeđa BiH u lokalnoj zajednici i šire.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.