Vitez
isprekidani oblaci
11 ° C
11 °
11 °
66 %
8.8kmh
75 %
Sub
9 °
Ned
6 °
Pon
3 °
Uto
1 °
Sri
2 °

Hoće li doći do zatvaranja bh. skijališta?

Aktualizirana je priča o zatvaranju skijališta na bh. planinama ukoliko se pogorša epidemiološka situacija.

I bh. skijališta rade uz stroge epidemiološke mjere, održavanje distance i nošenje maski što vrijedi i za skijališta u ŽSB.

Svako opuštanje može skupo koštati, upozoravaju iz zdravstvenih ustanova iz kojih, nakon praznika, strahuju da može ponovo doći do povećanja broja zaraženih. Mjere neće biti pooštrene ni kada je riječ o 7 skijališta u ovoj županiji, a koja bi, s obzirom na aktualnu sezonu, mogla predstavljati dodatnu opasnost u širenju zaraze.

„Mjere su sve koje su donesene sasvim dovoljne. Po stajalištu Kriznog stožera je da zaista treba provoditi mjere“, poručio je Anto Matić, ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB.

Nastavljen je trend pada broja oboljelih od koronavirusa u županiji, ali postojeće mjere ostaju na snazi. Oko 90 aktivnih slučajeva, od čega 30 hospitaliziranih, brojka je koja, u odnosu na prethodni period, ohrabruje.

„Imamo dva sada još uvijek ozbiljna slučaja, oni su trenutno na respiratoru i ono što trenutno mogu reći u zadnja dva tri tjedna broj teških slučajeva koji su dolazili u našu bolnicu se drastično smanjio“, tvrdi dr. Velimir Valjan, direktor Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

„Taj pozitivan trend je i u našoj bolnici, naravno mislim da je ovo sad nekih zadnjih 100 metara, ne trebamo se opuštati, zato mjere i postoje i one su dale rezultat“, mišljenja je dr. Adnan Šatrović, direktor JU Bolnice Travnik.

Postojeće mjere bit će zadržane i kada je u pitanju obrazovanje. Naime, odbijen je zahtjev nadležnog Ministarstva za potpuno vraćanje u školske klupe, te će i u drugom polugodištu nastava biti nastavljena po kombiniranom modelu.

Izvor: federalna.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

- Advertisment -