spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.6 ° C
5.6 °
5.6 °
98 %
1.6kmh
100 %
Sub
8 °
Ned
13 °
Pon
16 °
Uto
17 °
Sri
10 °

Hrvati iz BiH u potpunosti obnovili školu u Petrinji koja je stradala u potresu

spot_img

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas potresom pogođeno područje na Banovini te se sastao s izaslanstvom Stožera civilne zaštite RH predvođenog potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom.

Na održanom sastanku uz predsjednika Čovića nazočilo je izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH, županijske i lokalne razine, predstavnici braniteljske populacije i gospodarstvenici koji su sudjelovali u organiziranju i pronalaženju modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Razgovarano je o zajedničkom projektu kojeg su općine i gradovi na čijem su čelu dužnosnici HDZ-a BiH realizirali u susjednoj Hrvatskoj kao vid pomoći u prošlogodišnjem potresu stradaloj Banovini. U pitanju je obnova Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji koja je, na radost više od 500 učenika, obnovljena i stavljena u funkciju početkom ove školske godine.

Pored svakodnevne pomoći koja je pristizala sa raznih područja Bosne i Hercegovine, došao je prijedlog da se zajednički obnovi jedna od razrušenih institucija, što je uspješno i odrađeno. Suradnja i potpora je obostrana i to je današnji sastanak još jedanput pokazao, našu snagu i zajedništvo da u ovakvim trenucima hrvatski narod bude skupa u potrebi, bez obzira na granice, zaključili su sugovornici.

Nakon održanog sastanka, izaslanstva su posjetila obnovljenu Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji, pri čemu je organiziran obilazak škole kao i uručivanje zahvalnica za pomoć pri obnovi.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.