spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ibrahim Hadžibajrić još tri mjeseca ostaje u KPZ Zenica

- Oglasi -

Županijski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva SŽ da za tri mjeseca produži pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, i tajnici Općine Almi Destanović, koji su uhićeni u akciji “Start” u Sarajevu, potvrđeno je portal “Avaza”.

- Oglasi -

Podsjetimo, u akciji “Start”, osim Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović, uhićeni su još i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik, te Mehmed Dedić i Emina Rogo, koji su zatim predati Tužiteljstvu BiH. Rogo i Dedić su nakon mjesec pušteni iz pritvora uz mjere zabrane, dok je prekjučer predložen novi pritvor za Karišika i Seida. Oni su u nadležnosti Državnog tužiteljstva. Tužiteljstva ih terete za kaznena djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlasti, pranje novca te primanje i davanje dara.

Ibrahim Hadžibajrić je osumnjičen i za nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi s područja Starog Grada, od koje je primio, kako tvrdi Tužiteljstvo SŽ, mito u iznosu od 150.000 KM. On se već tri mjeseca nalazi u pritvoru u KPZ Zenica. Nedavno je opozvan s mjesta načelnika, na održanom referendumu. Inače, Hadžibajrića su na Skyu zvali Beg, što je u sudnici pročitao tužitelj Darko Soldat.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE