spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Incident u školi: Roditelj prijetio da će nastavnicu “progutati mrak”

- Oglasi -

Uprava sarajevske Osnovne škole ,,Safvet-beg Bašagić” obavijestila je javnost o incidentu koji se dogodio jučer za vrijeme velikog odmora u drugoj smjeni.

Kako su naveli, u školu je tada nasilno ušao A. Č., otac učenika i urlao na nastavnicu u holu punom učenika, uprkos molbi dnevnog čuvara da sačeka ispred ulaznih vrata.

Nastavnici je prijetio da će je “progutati mrak” zbog zaključene četvorke na polugodištu iz jednog od nastavnih predmeta.

Kasnije je, kako navode iz Uprave škole, u prisustvu policajca iz PU Centar, i A. Č., ali i njegova supruga A. Č., uputili niz pogrdnih i omaložavajućih riječi nastavnici.

,,Gospođa A. Č. je nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer “maltretiraju njeno dijete”, naveli su iz škole.

Dodaju kako uposlenici JU OŠ ,,Safvet-beg Bašagić” oštro osuđuju “primitivan i bahat nastup roditelja i odbacuju sve njihove navode kojima su okarakterizirali pojedine uposlenice i uposlenike te samu školu”.

,,O svemu je obaviještena policija (prijetnji nastavnici, o nasilnom ulasku u javni objekt i uznemiravanju djeca te remećenju javnog reda i mira) i škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni. Uposlenice i uposlenici škole daju podršku napadnutoj kolegici. U suradnji s Vijećem roditelja škole radit će na tome da se ovakve scene onemoguće kako bi i učenici i uposlenici imali sigurno okruženje”, navodi se u priopćenju koje potpisuje direktor škole Namir Ibrahimović.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.