spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Izetbegović: Moja dokumentacija je uredna, netko mi je krao papire

- Oglasi -

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović izjavila je za Oslobođenje, suprotno nalazima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kako je njena dokumentacija na Medicinskom fakultetu uredna. ”Po nalazu inspektora za Visoko obrazovanje ranije je utvrđeno da su iz mog dosjea nedostajali određeni dokumenti, a morali su biti u dosjeu ranije, jer sam pri svakom izboru prolazila ‘kontrolu kandidata’, što je apsolutna obveza svake komisije koja vas kontrolira. U isto vrijeme, u mojem dosjeu pronađeni su dijelovi dokumentacije nekih drugih profesora”, rekla je Izetbegović.

Tko je sve ‘prčkao’ po dosijeu Sebije

Kaže kako je ”evidentirano” da su ranije dekanice izuzimale njezin dosje, ”da se ne zna zbog čega i šta su iz dosjea uzimale, ali i da me svaka od njih predlagala i birala na Naučno nastavnom vijeću fakulteta za šeficu katedre, ali i u akademska napredovanja”. ”Svaki put je moj izbor potvrđen na Naučno nastavnom vijeću fakulteta, a nakon što je komisija provjerila kandidata i podnijela službeni izvještaj. To ne bi bilo moguće da su one ili članovi komisije konstatirali da ne ispunjavam uvjete, ili da nešto od dokumantacije nedostaje. Mojem dosijeu imao je pristup i tajnik fakulteta koji je godinama o meni objavljivao uvrijedljive statuse na Facebooku, ali me nikad nije obavijestio da nešto nedostaje od dokumentacije, a imao je obvezu to uraditi, kazala je Izetbegović u izjavi za Oslobođenje.

Neuredan medicinski fakultet

Prema njenim riječima, Medicinski fakultet je imao obvezu čuvanja njene dokumentacije, a ne ona kao kandidat. ”Medicinski fakultet je u više navrata kažnjen zbog neurednog vođenja dokumentacije naročito za postdiplomsku nastavu. Sad su konstatirali da je jedan od kolega pod mojim brojem protokola, što je netočno. On ima broj protokola za 1991. godinu, ali kad se kontroliralo ispostavilo se da ni to nije tačno jer da je evidentiran tek 1992. godine i pod sasvim drugim protokol brojem. Čak ih je troje doktora na istom broju protokola. Nema ništa sporno u mojoj dokumentaciji osim da je neko krao papire iz dosijea. Naravno, u osnovi je prljavi politički napad i pokušaj diskreditacije od onih koji zaista nemaju validno stečenu diplomu, istaknula je Izetbegović.

Dosije 836

Podsjetimo, Raport.ba je ranije objavio da su Inspektori utvrdili još jednu zanimljivu činjenicu i to uvidom u matične knjige. Kako se vidi iz dokumentacije, pod brojem dosjea 836, koji je napisan olovkom na Upisnom listu Sebije Izetbegović, vodi se Senad Sarić, koji se nakon objava u javnosti ogradio od broja Sebije Izetbegović i malverzacija. Ranije je interview.ba priopćio da je Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a  koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu. Inače, Senat Univerziteta u Sarajevu je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.