spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Još jedna država sa ozbiljnim nedostatkom radne snage

- Oglasi -

Italija se suočava sa ozbiljnim nedostatkom radne snage i nedostaje joj ukupno oko milijun radnika, podijeljenih u različite ekonomske sektore

- Oglasi -

Brojnim europskim državama nedostaje veliki broj radnika, a nije samo Njemačka u problemu.
Italija se suočava sa ozbiljnim nedostatkom radne snage i nedostaje joj ukupno oko milijun radnika, podijeljenih u različite ekonomske sektore, izjavila je italijanska ministarica rada Marina Elvira Kalderone.

,,Glavni problem je što sve više ljudi napušta tržište rada zbog godina. Teško je ove poslove popuniti novim ljudima”, izjavila je Kalderone na skupu koji je organizirao sindikat u Rimu.

- Oglasi -

Ona je rekla da vlada u Rimu radi na tome da osigura da kompanije imaju radnu snagu koja je obučena za posao, a posebno za izazove današnjice i budućnosti. Ovo posebno važi za ekološku i digitalnu transformaciju na tržištu rada.

Prema podacima sindikata posebno je ugrožen turistički sektor koji već godinama ima problema sa nedostatkom radne snage. Ugostitelji se naročito žale na mali broj kandidata kao i manjak kvalificiranog osoblja.

Italijanskom poljoprivrednom sektoru potrebno je najmanje 100.000 radnika za ljetne i žetvene mjesece, priopćilo je udruženje poljoprivrednika, prenio je BizLife.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.