spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Još nema službenih informacija o uhićenju tajnika Ureda za europske integracije ŽSB

- Oglasi -

Županija Središnja Bosna još uvijek nije dobila informaciju o pravnom procesu protiv tajnika Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu Muhameda Softića, koji je prije mjesec dana pritvoren u Grčkoj pod optužbom za trgovinu ljudima.

- Oglasi -

Kako je kazao županijski premijer Tahir Lendo, iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH, od kojeg je zatražio službene informacija o ovom slučaju, još uvijek nema odgovora.

– Nažalost, još uvijek nismo dobili detaljnije informacije, osim službene informacije iz Ministarstva vanjskih poslova da će oni provjeriti sve informacije iz Grčke i proslijediti ih nama. Dosad nismo ništa dobili. Privatno i neslužbeno saznajemo da je i u Grčkoj sezona godišnjih odmora, da to ide jako teško i nažalost teško onima koje je zadesilo takvo stanje. Već mjesec dana čekamo, pitanje je koliko su iz MVP-a dobili od naših otpravnika poslova koji u ime države BiH rade na tim predmetima – rekao je Lendo.

- Oglasi -

Nakon Softićevog zadržavanje u pritvoru Vlada ŽSB imenovala je vršitelja dužnosti tajnika Ureda za europske integracije.

– Njemu (Softiću) se vodi još uvijek godišnji odmor, kada istekne po zakonu ćemo morati ograničenu neku suspenziju uraditi dok ne dobijemo službeni podatak kako bi momak imao plaću i naknade koje ga pripadaju – rekao je Lendo.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE