spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

Jutarnje zagađenje zraka u BiH: Evo gdje je najgore

- Oglasi -

Ni današnje jutro ne razlikuje ne puno od prethodnih. Jutarnja magla i smog prekrili su Sarajevo, a prema podacima Eko-akcije, trenutni indeks kvalitete zraka u glavnom gradu BiH je 239.

Izdano je upozorenje za osobe s respiratornim oboljenjima poput astme. Moguća je značajna pojačanja simptoma i intenziteta bolesti. Povećana vjerojatnoća negativnih posljedica po respiratorne organe cjelokupnog stanovništva. Oboljeli od plućnih bolesti i bolesti srca, trudnice, djeca i stariji, moraju izbjegavati bilo kakve aktivnosti tokom boravka vani. I svi ostali morali bi izbjegavati produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani!

Nezdrav zrak je u Zenici, Jajcu, Vogošći, Ilijašu, Srebreniku, Tešnju i Kaknju. Kod “nezdravog zraka” moguća je pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme. Svi ostali bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađenja na zdravlje. Sljedeće grupe trebaju smanjiti bilo kakve vanjske fizičke aktivnosti: plućni i srčani bolesnici, trudnice, djeca i starije osobe. Produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani. trebali bi izbjegavati i svi ostali.

Nezdrav zrak za osjetljive grupe je u Banja Luci i Travniku. Oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca trebali bi smanjiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani. Svi ostali trebali bi ograničiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani.

- Oglasi -
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.