spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

KISELJAK: U tijeku gradnja obilaznice vrijedne više milijuna KM, uskoro završetak prve faze

- Oglasi -

Prometnim gužvama zbog gradnje obilaznice na magistralnoj prometnici na ulazu u Kiseljak iz pravca Sarajeva uskoro bi trebao doći kraj, piše artinfo.

- Oglasi -

Do kraja rujna planiran je završetak prve faze gradnje velike obilaznice koji podrazumijeva izgradnju kružnog toka, mosta preko rijeke Lepenice te dionice od 1,1 km do tunela koji će se probijati i gradi u drugoj, znatno skupljoj i zahtjevnijoj fazi projekta. Potvrdio je to Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste Federacije BiH koja je investitor gradnje obilaznice.

„Radovi su počeli u šestom mjesecu prošle i trebali su biti završeni do kraja šestog mjeseca ove godine. Kiše i poplave su ih usporile. Do kraja rujna radovi bi prema sadašnjoj dinamici trebali biti završeni“, pojasnio nam je Pravdić.

- Oglasi -

Po završetku prve faze vrijedne 4,2 milijuna KM koja su osigurana preko Europske banke za obnovu i razvoj, kreće se s planiranjem druge puno skuplje i zahtjevnije faze koja podrazumijeva gradnju tunela u duljini 650 metara te kružnog toka na regionalnoj prometnici Kiseljak- Visoko.

„Druga puno zahtjevnija faza, odnosno njezin početak ovise o iznalaženju potrebnih sredstava“, ističe direktor JC Ceste Federacije BiH. Radovi u drugoj fazi, prije svega zbog tunela trajat će puno duže, ali u ovom je trenutku najvažnije osigurati potrebna sredstva kako bi se što prije krenulo s realiziranjem i druge faze, naglašava sugovornik.

Obilaznica je Kiseljaku jedan je od projekata koji ima visoki stupanj opravdanosti jer središtem mjesta prolazi magistralna cesta, jedna od najprometnijih u Federaciji BiH s prometom od 12 tisuća vozila dnevno. Njome prometuju i brojna teretna vozila koja svakoga dana prolaze, uz ostalo, i pored dvije osnovne škole. Vozači koji ponekad izgube strpljenje zbog povremenih gužvi koje gradnja obilaznice stvara u prometu to bi svakako trebali imati na umu. Gužve su sastavni dio radova čijim će se završetkom Kiseljak prometno značajno rasteretiti, a sigurnost Kiseljačana i svih koji prolaze središtem ovog mjesta, značajno poboljšati

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE