Vitez
snijeg
0 ° C
0 °
0 °
100 %
4.1kmh
90 %
Uto
-0 °
Sri
-0 °
Čet
3 °
Pet
5 °
Sub
6 °

KONAČNO: Poznati izvođači radova na gradnji brze ceste kroz Vitez

Javno poduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je kako su donijeli Odluku o dodjeli ugovora za nabavku radova na izgradnji brze ceste Lašva- Nević Polje, prolaz kroz poslovnu zonu Vitez i to grupi ponuđača Hering d.d. Široki Brijeg i Trgošped d.o.o. Kakanj s ukupnom vrijednosti radova u iznosu od 32 251 050 KM uključujući PDV.

Temeljem odluke o pokretanju postupka javne nabavke predmetnih radova proveden je otvoreni postupak. Obavještenje o nabavci je objavljeno na Portalu javnih nabavki 20.2.2020. godine nakon čega je izvršeno prikupljanje, otvaranje, raščlamba i ocjena ponuda. Izuzev odabrane ponude prikupljene su još dvije i to:

JATA Group d.o.o. Srebrenik i Prijedorputevi a.d. Prijedor s vrijednosti radovi 43 816 228 KM, te ponuda u iznosu od 38 445 562 KM od poduzeća Euroasfalt d.o.o. Sarajevo.

Raščlambom dostavljenih ponuda utvrđeno je koja je ponuda najpovoljnija, a sukladno kriteriju najniža cijena. Po okončanju roka za žalbu ugovorni organ će pozvati odabranog ponuđača na zaključenje ugovora koji će biti regulirana međusobna prava i obveze vezane za predmetnu nabavku sukladno nacrtu ugovora koji je bio sastavni dio natječajne dokumentacije.

Brza cesta Lašva – Nević Polje je duga 24,5 km i podijeljena je na tri poddionice: Lašva-Kaonik, Kaonik – Vitez i Vitez – Nević Polje. Izgradnja brze ceste krenut će od ulaza u Vitez do Nević Polja. Sredstva za izgradnju jedne dionice  Vitez – Nević Polje je osigurala Vlada FBiH i to za dio čiji je implementator JP Autoceste FBiH  za LOT5 – izlaz iz poslovne zone do Nević Polja u visini 66 miliona KM, a za dio LOT 4 – prolaz kroz poslovnu zonu Vitez čiji je implemetator JP Ceste FBiH 34 miliona KM.

NAJNOVIJE OBJAVE

- Advertisment -