spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21 ° C
21 °
21 °
79 %
1.3kmh
59 %
Sub
29 °
Ned
30 °
Pon
34 °
Uto
35 °
Sri
33 °
spot_img

Kultna Domaćica mijenja ime: Kraš omiljenim keksom želi podsjetiti na pravedan odnos spolova

- Oglasi -
- Oglasi -

Kraš je u novoj kampanji kultnom keksu pored samog naziva Domaćica odlučio dodati zanimanja žena poput “pravnica, menadžerica, programerka” kako bi educirali mlađe generacije o važnosti pravedne podjele kućanskih poslova.

Keks Domaćica stekao je status kultnog na prostoru Balkana, a posljednjom kampanjom kompanija Kraš pokušala je “osuvremeniti” proizvod koji nosi naziv uloge koja se u prošlosti isključivo vezala za žene.

- Oglasi -

“Cilj je naše nove kampanje je podići svijest javnosti o važnosti i kompleksnosti obaveza koje u domaćinstvu najčešće preuzimaju žene te osvijestiti da je briga o domaćinstvu zajednički posao svih ukućana. S tim smo ciljem, ponajprije kako bismo privukli pažnju građana i otvorili važnu temu, na police kao prvi korak kampanje stavili Domaćicu u posebnom izdanju”, poručili su iz kompanije u izjavi za Index.hr.

- Oglasi -

Nova ambalaža keksa privukla je pažnju korisnika društvenih mreža, a mišljenja oko “moderne Domaćice” su prilično podijeljena.

Dok neki smatraju da je kampanja pokušaj “političke korektnosti” koji nije dobro prošao, drugi su ipak poručili da je svaki pomak naprijed dobar.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE