spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Lejletu-l-kadr/ Muslimani večeras obilježavaju najodabraniju noć u godini

To je noć časti, noć najveće vrijednosti i priznanja, noć kada se odigrao najznačajniji događaj od samoga početka ljudskog roda do danas, spoj višeg i nižeg svijeta, spoj Neba i Zemlje.

- Oglasi -
- Oglasi -

Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu večeras će obilježiti jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletu-l-kadr – najodabraniju noć u godini, prema islamskom učenju, vrijedniju od tisuću mjeseci. To je noć časti, noć najveće vrijednosti i priznanja, noć kada se odigrao najznačajniji događaj od samoga početka ljudskog roda do danas, spoj višeg i nižeg svijeta, spoj Neba i Zemlje – objava Kur’ana i silazak upute cijelom čovječanstvu.

Objava najveličanstvenije knjige, koja je vodilja svim muslimanima do dana sudnjega dana. Noć kada je milost Svevišnjeg spuštena svim svjetovima. U povodu mubarek noći Lejletu-l-kadr Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Gazi Husrev-begov vakuf organiziraju centralnu svečanost prije teravih-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Program će početi u 20:45 sati, a tom prilikom vaz će kazivati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, a program će izvesti poznati učači Kur’ana i ilahija.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.