spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mandati istekli za 16 ravnatelja: Tko sve ostaje bez fotelje?

- Oglasi -

U 2023. godini očekuje nas rasplet i kada je riječ o dovršetku procesa uspostave vlasti, što podrazumijeva i nova kadrovska rješenja na čelu brojnih institucija i agencija.

Osim podjele resora, dio dogovora stranaka “osmorke”, HDZ-a BiH i SNSD-a su i imenovanja ravnatelja policijskih i ostalih agencija, kao i obavještajne službe.

Kadar „osmorke“

Očekuje se odlazak kompromitiranog Osmana Mehmedagića Osmice – ili u mirovinu , ili zbog Sky istrage na optuženičku klupu, a njega bi na poziciji ravnatelja OSA-e trebao naslijediti kadar “osmorke“, što je već dogovoreno.

Prema nepotvrđenim informacijama, generalna ravnateljica KCUS-a Sebija Izetbegović razmišlja da sama podnese ostavku na ovu dužnost, kako ne bi bila smijenjena. Također, zbog isteka mandata ili ispunjavanja zakonskih uvjeta za mirovinu bit će izvršena imenovanja na više od 16 pozicija.

Bit će poništen i natječaj za ravnatelje šest policijskih agencija koji je raspisala stara vlast, predvođena SDA. Ova stranka željela je na sve načine instalirati svoje kadrove.

Osim Mehmedagiću, mandati su istekli i Zoranu Galiću iz Granične policije BiH, Slobodanu Ujiću, iz Službe za poslove sa strancima, Mirsadu Viliću iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Mandat je istekao i Senadu Softiću, ravnatelju Centralne banke BiH, Arifu Naniću iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Miri Džakuli iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Aleksandru Zolaku, ravnatelju Agencije za lijekove, Nevenu Akšamiji iz Agencije za državnu službu, Edinu Dilberoviću, ravnatelju Direkcije za evropske integracije, te Huseinu Naniću, ravnatelju Agencije za policijsku podršku BiH.

Novi ljudi

Novi ljudi trebali bi biti imenovani i umjesto Zorana Željke iz Direkcije za ekonomsko planiranje, Marinka Željke iz Državne regula torne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost (DRARNS), Josipa Merdže iz Instituta za intelektualno vlasništvo, Zijada Džemića iz Instituta za mjeriteljstvo BiH, Maje Stojkić iz Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, Tihomira Narića, ravnatelja Regulatornog odbora “Željeznica”…

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.