Vitez
raštrkani oblaci
11 ° C
11 °
11 °
57 %
6.7kmh
40 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
9 °
Uto
9 °
Sri
8 °

Međunarodna online konferencija, svoju prisutnost potvrdio papa Franjo

SCU Travnik najavljuje Međunarodnu online konferenciju Franjina ekonomija: Mladi i budućnost u periodu od 19. –  21.11.2020. godine.

Pored više od 2.000 sudionika te brojnih poznatih imena sa svih pet kontinenata, svoju „online“ prisutnost trećeg dana potvrdio je i papa Franjo.

Papa Franjo nedavno je pozvao sve mlade i poduzetne ljude diljem svijeta, bez obzira na vjeru i nacionalnost, da sudjeluju na Međunarodnoj online konferenciji, koja će se održavati u Asizu u Italiji od 19. do 21. 11. 2020. godine.

Cilj Međunarodne konferencije o Franjinoj ekonomiji je doprijeti do mladih i poduzetnih ljudi, jer su upravo oni pokretači nove ekonomije i pozitivnih društvenih promjena.

Inovativni program ovog online događaja sudioničkog je i globalnog karaktera. Kroz tri dana, mladi ekonomisti i poduzetnici će u dijalogu s međunarodno priznatim osobama razgovarati o temama, prijedlozima i perspektivama Franjine ekonomije. Osim toga, bit će prostora i za razmatranje i promišljanje o književnim i poetskim tekstovima, umjetnosti, performansima i glazbi.

Na online susretima sudjelovat će više od 2.000 sudionika sa svih pet kontinenata te će mladi imati priliku družiti se nekim od najpoznatijih svjetskih ekonomista, uključujući Jeffreya Sachsa, MuhammadaYunusa i mnogim drugima. Trećeg dana svim sudionicima obratiti će se osobno i papa Franjo.

Franjina ekonomija (EoF – EconomyofFrancesco) međunarodni je događaj koji na poziv i inicijativu Pape Franje  okuplja mlade ekonomiste, poduzetnike i pokretače pozitivnih društvenih promjena, a sve u svrhu davanja doprinosa razvoju nove ekonomije kojoj je u središtu čovjek.

Papa je u mladima vidio nadu za zaokret postojećeg ekonomskog sustava u smjeru pravednije, manje isključive i moralnije ekonomije, uvjeren kako mladi posjeduju želju i gorljivost da svojom osobnošću, idejama, aktivnošću i voljom utječu na sadašnju i daju „dušu” budućoj ekonomiji.

Organizatori događaja su Biskupija Asiz-Nocera Umbra-GualdoTadino zajedno s općinom Asiz, Serafskim Istitutom Asiz i Ekonomijom zajedništva, a promotor EoF za BiH je Središte za cjeloživotno učenje Travnik.

Svima koji žele pratiti program, prijenos uživo omogućen je na službenoj mrežnoj stranici www.francescoeconomy.org, YouTube kanalu i na Facebook stranici.

Više podataka možete naći i na FB stranici: “https://www.facebook.com/franjina.ekonomija.5″jina.ekonomija.

te http://fokolar.hr/category/ekonomija

NAJNOVIJE OBJAVE

Klementina Nuk-Vuković moderirala Okruglim stolom ,,Korisnici usluga mentalnog zdravlja”, završen Tjedan psihologije

Danas je u sklopu Tjedna psihologije u ŽSB održano predavanje i Okrugli stol te na taj način uspješno završene aktivnosti, koje su...

Vitežanin Smiljan Šamija u emisiji ,,Zvezde Granda”

Subota 5.12.2020. godine u 20,00 sati na programu Nove BH pogledajte nastup Smiljana Šamije u emisiji ,,Zvezde Granda" .Kako smo prethodno objavili,...

Stjepan Perković dobitnik nagrade “Ravnopravno različiti” za liderke i lidere sa invaliditetom u BiH

Povodom 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, sa posebnim zadovoljstvom Organizacija amputiraca UDAS je objavila epilog kampanje za dodjelu nagrada “Ravnopravno-različiti”...

Poznato ime novoga kluba u Vitezu

Kako smo već najavili, u Vitezu će svoja vrata uskoro otvoriti novi klub, zanimljivog naziva, Exotic club.Exotic club novouređeno mjesto u Vitezu,...
- Advertisment -
error: Sadržaj je zaštićen.