spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
53 %
3kmh
80 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
13 °

Međunarodne financijske institucije ulažu u uređenje vodotoka u BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

„Povećanje ulaganja u smanjenje rizika od poplava u Bosni i Hercegovini“ naziv je šestogodišnjeg projekta vrijednog 72 milijuna dolara čiji je implementator Razvojni fond UN-a. Cilj je izgradnja hidrotehničkih projekata, obaloutvrda, nasipa, proširenje hidrometeorološke mreže, sustava za prognoziranje i upozoravanje na poplave te jačanje kapaciteta institucija za upravljanje vodama.

Agencija za vodno područje rijeke Save podržava ovaj projekt financiranjem dijela građevinskih radova (dio financira Agencija, a dio UNDP), održavanjem mjerne opreme koja će joj biti donirana, prisustvom radnim grupama s ciljem jačanja institucionalnog kapaciteta te osiguravanjem podataka prilikom izrade svih ostalih projektnih aktivnosti.

- Oglasi -

Od ukupne vrijednosti projekta, grant sredstava su 14,4 milijuna dolara. Grant za radove iznosi šest milijuna dolara. Radovi bi trebalo da budu implementirani kroz pet podprojekata u Federaciji BiH i tri u Republici Srpskoj. Početak radova ovisi od dinamike provođenja neophodnih procedura u našoj zemlji – priopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE