spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.2 ° C
33.2 °
33.2 °
40 %
3kmh
0 %
Uto
32 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Milanović odlikovao zborna područja HVO-a: BiH je država nastala na hrvatskoj krvi

- Oglasi -
- Oglasi -

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odlikovao je četiri zborna područja HVO-a: Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje. Također, za iznimno junaštvo u Domovinskom ratu posthumno je odlikovan i general Ivo Lozančić iz Žepča. Odlikovanja su uručena tijekom svečane akademije održane u Hrvatskom domu herceg Stjepan kosača u Mostaru povodom 30. godišnjice utemeljenja HVO-a.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je na svečanoj akademiji povodom 30. godišnjice utemeljenje Hrvatskog vijeća obrane, legalne i legitimne vojne sile hrvatskog naroda u BiH, rekao kako HVO uz HV oslobodio ogromne dijelove Bosne i Hercegovine i omogućio okončanje krvavog rata uu BiH. 

- Oglasi -

“Sretan vam ovaj veliki dan i velika obljetnica. Dolazim ovdje među svoj narod, među svoje prijatelje i to ne kao konstruktivan partner nego kao brat. Moji preci su davno otišli u Dalmaciju iz BiH, kao i 90 posto Hrvata. Dolazio sam ovdje puno puta, pa i 2014. kad su ‘borci za demokraciju’ zapalili hrvatske institucije. Demokracija nije demokratizam koji nosi dozu nasilja. Demokracija se živi”, rekao je Milanović.

- Oglasi -

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE