spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ministarstvo obrane BiH raspisalo natječaj za prijam na Vojno učilište Republike Hrvatske

- Oglasi -

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine u četvrtak, 13. travnja 2023. godine raspisalo je natječaj za prijam na Vojno učilište Republike Hrvatske u Zagrebu.

- Oglasi -

Na natječaj se mogu prijaviti mladići i djevojke iz civilstva, koji su uspješno završili srednju školu IV. stupnja ili koji trenutačno pohađaju IV. razred srednje škole, s najmanjom ukupnom ocjenom „vrlo dobar“, koji imaju ukupan prosjek ocjena iz matematike najmanje „vrlo dobar“ u posljednje dvije godine, u kojima su imali predmet matematiku, te koji na dan 30. 9. 2023. godine neće biti mlađi od 18 i stariji od 22 godine.

Na četverogodišnje školovanje u ovoj akademiji bit će primljeno četiri kadeta ili kadetkinje na studijski program Vojno vođenje i upravljanje, te četiri kadeta ili kadetkinje na studijski program Vojno inžеnjerstvo.

- Oglasi -

Za prijam se zahtijeva dobro poznavanje engleskog jezika (minimum 80 bodova na testu ALCPT) i dobra tjelesna pripremljenost. Detaljni uvjeti natječaja objavljeni su na službenoj web-stranici MO BiH, www.mod.gov.ba, kao i na linkovima Oglasi/Natječaji (shorturl.at/bpDEU) i Postani pripadnik OS BiH (shorturl.at/dy014). Natječaj je otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Po završetku školovanja, kadet ili kadetkinja će potpisati ugovor za djelatnu službu u početnom činu časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik. Eventualna dodatna pitanja zainteresirani mogu uputiti na email adresu kadet@mod.gov.ba.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.