spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.3 ° C
33.3 °
33.3 °
39 %
2.4kmh
1 %
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
31 °
Pet
33 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Mjesta komemoracije žrtvama Bleiburške tragedije još nisu određena

- Oglasi -
- Oglasi -

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je 30. ožujka sastanak s predsjednikom HBK nadbiskupom Želimirom Puljićem, generalnim tajnikom dr. Krunoslavom Novakom i nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem.

Tema sastanka bila je obilježavanje središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta, kao i posjet državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina Hrvatskoj.

- Oglasi -

Središnja komemoracija održat će se u subotu 14. svibnja, a i ove godine Hrvatski sabor bit će pokrovitelj. Točna mjesta komemoracije i detaljan plan obilježavanja bit će definiran u dogovoru predstavnika Hrvatskoga sabora, Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda.

- Oglasi -

Sugovornici su naglasili kako je važno da i ovogodišnja komemoracija bude dostojanstvena te da se iskaže pijetet prema žrtvama. Nadbiskup Puljić izvijestio je predsjednika Sabora o zaključcima zajedničkog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te razgovorima s dijecezanskim biskupom u Austriji oko dogovora o misnom slavlju.

Dvojica predsjednika razgovarala su i o posjetu državnog tajnika Svete Stolice kardinala Parolina Hrvatskoj u svibnju ove godine u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske. Sveta Stolica na čelu s tadašnjim papom sv. Ivanom Pavlom II. priznala je Republiku Hrvatsku kao samostalnu i suverenu državu dva dana prije članica Europske zajednice. U sklopu posjeta državnog tajnika Parolina, prenosi IKA, čiji je domaćin Hrvatska biskupska konferencija, predviđeno je primanje kod predsjednika Hrvatskoga sabora i susret sa zastupnicima..

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE