spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

MUP Središnje Bosne upozorava na opasnosti od požara

- Oglasi -

Kao i ranijih godina, policijski službenici Uprave policije MUP-aŽSB poduzimaju preventivne aktivnosti koje su usmjerene na sprječavanju požara, koji su posebno aktualni u ovom razdoblju. To se prije svega odnosi na požare koji su uzrokovani paljenjem korova na njivama i drugim površinama, koji se nerijetko prenesu i na šumska područja. Takvi požari obično za posljedicu imaju veliku materijalnu štetu koja se ogleda kroz uništavanje šuma na većim površinama, ali i pašnjaka i voćnjaka. Također, evidentne su materijalne štete na stambenim, kao i pomoćnim objektima, posebno u ruralnim područjima.  

- Oglasi -

Shodno navedenom, ovom prilikom apeliraju na građane da obrate pažnju na paljenje vatre u blizini navedenih područja, a posebno u vrijeme jakog vjetra koji omogućuje brzo širenje požara, što u mnogome otežava njegovo gašenje.

Pored preventivnog djelovanja, policijski službenici će u suradnji sa nadležnim institucijama, djelovati i represivno u cilju otkrivanja i sankcioniranja onih osoba koje paljenjem korova i drugih lako zapaljivih materija u prirodi izazivaju požare, odnosno izazivaju opću opasnost za ljude i imovinu.

- Oglasi -

U Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine za ovo krivično djelo  propisana je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.

Ukoliko primjetite požare koji bi mogli izazvati navedene posljedice prijavite ih odmah najbližoj policijskoj stanici na broj telefona 122, ili vatrogasnoj postrojbi na broj 123.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.