spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

MUP ŽSB realizirao kampanju ,,Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”

- Oglasi -

U četvrtak, 22.12.2022.godine u vremenu od 11,00 do 13,00 sati, policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije su na Trgu Europe u Travniku realizirali društveno odgovornu kampanju pod nazivom „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“.

Ova kampanja se realizira uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencije I smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni I Hercegovini” (PILLAR), a sprovode je županijska ministarstava unutarnjih poslova i Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. 

Osnovni cilj ove kampanja  jeste podizanje svijesti građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom prazničnog razdoblja, kao i promoviranje odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem. 

Tijekom trajanja kampanje (od 19.12. do 31.12.2022. godine) policijski službenici i službenice će na području naše županije u odabranim sredinama dijeliti promotivni materijal građanima sa ključnim porukama kampanje:

„neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo“,

„pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume“. 

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće, usljed upotrebe vatrenog oružja, često događaju u vrijeme proslava. Stoga, Ministarstvo unutarnjih poslova apelira na građane Srednjobosanske županije da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tijekom prazničnog razdoblja kako najradosniji trenuci i praznične proslave ne bi završile sa tragičnim posljedicama: 

„Provedite najljepše trenutke radosti i slavlja odgovorno, bez korištenja vatrenog oružja!“

Projekt PILLAR se realizira u okviru incijative Mapa puta 2024. za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Kraljevina Švedska, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz podršku Europske unije.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.