spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Na Ovčarevu posađeno 2.500 sadnica bijelog i crnog bora, projekat realizirao Zavod za javno zdravstvo ŽSB

- Oglasi -

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition,  dm drogerie markt podržao je realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt „Jedno dijete – jedno stablo“ koji je realizirao Zavod za javno zdravstvo ŽSB.

U sklopu projekta je pošumljena lokacija Ovčarevo s ukupno 2.500 sadnica bijelog i crnog bora. U pošumljavanju je sudjelovalo više od 100 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola s područja općine Travnik, a akciji su se pridružili i zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo ŽSB i društva „Šume ŽSB“.

„Zbog velikog značaja i dobrobiti pošumljavanja, ovaj projekat će imati veliku korist za cjelokupnu zajednicu. Osim ovog lokaliteta, u narednom periodu planiramo i nastaviti s pošumljavanjem i u ostalim općinama ŽSB. Veoma smo zahvalni kompaniji dm koja je prepoznala značaj ove aktivnosti koja je vrlo važan alat za obnovu šumskih ekosistema i jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih metoda neutralizacije ugljičnog otiska“ izjavila je Mateja Ibrišimbegović, voditelj Odsjeka za preventivno-promotivnu zdravstvenu zaštitu školske djece i mladih u ŽSB iz Zavoda za javno zdravstvo ŽSB.

Projekt „ Jedno dijete – jedno stablo“ jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače, ekološke i druge projekte.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.