spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Na povijesnoj zgradi u glavnom gradu BiH postavljeni PVC prozori

- Oglasi -

U prizemlju impozantne zgrade koja je definitivno jedan od simbola Sarajeva, poznata kao Vječna vatra, postavljeni su PVC prozori. Ovaj prizor šokirao je sve prolaznike sa prednje i bočnih strana ovog objekta u čijem se prizemlju treba otvoriti informativni centar Europske unije.

Trenutno nije poznato tko je dao ideju i odobrio da se skrnavi izgled ove povijesne zgrade, no od ranije je poznato da je Gradska uprava prizemlje zgrade dodijelila u zakup Izaslanstvu Europske unije u BiH (kirija 1 KM mjesečno) koja se obavezala, u vrijeme bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake, da će u preuređenje uložiti 2,8 milijuna eura.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je povodom informacije o ugradnji PVC prozora izjavila da Grad Sarajevo nije vlasnik zgrade i nije nadležan ni za rekonstrukciju ni za mijenjanje stolarije i prozora niti je mogao dati dozvolu ili suglasnost te da je vlasnik zgrade Federacija BiH.

Spomen-obilježje Vječna vatra, smješteno u srcu Sarajeva, jedan je od prepoznatljivih simbola bh. glavnog grada.

U principima i smjernicama za očuvanje nacionalnih spomenika jasno se navodi da prilikom obnove mora biti zadovoljen, istinito i vjerodostojno, oblik i dizajn, materijali i građa, upotreba i funkcija, tradicija.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.