spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Najavljen štrajk i prosvjed ispred Vlade FBiH, zaustavit će i promet

- Oglasi -
- Oglasi -

Sindikalna organizacija Agencije za privatizaciju u FBiH najavila je da je primorana treći put izaći na prosvjede pred zgradu Vlade FBiH sa istim zahtjevom, isplate osam zaostalih plaća.

Ističu da radnici Agencije za privatizaciju u FBiH kao Sindikalna organizacija Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH pokreću štrajk od 8. do 22. rujna 2022., kojim traže aktivno uključenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u rješavanju isplate osam zaostalih plaća, kao i deblokade rada Agencije, prenosi Fokus.

- Oglasi -

Također napominju da su radnici, nažalost, primorani tijekom štrajka obustaviti i promet, da bi bar na taj način skrenuli pažnju na tešku situaciju u kojoj se nalaze, te se ispričavaju građanima Sarajeva u nadi da ih razumiju.

- Oglasi -

Zahtjevi Sindikata su isplata neisplaćenih plaća i naknada sa pripadajućim porezima i doprinosima za period od siječnja do kolovoza 2022., a samim tim osiguranje zdravstvenog osiguranja bez kojeg su ostali kako radnici, tako i članovi obitelji kao i osiguranje deblokade rada za normalno obavljanje poslova po ugovoru o radu i zakonom date nadležnosti.

Navode kako je Vlada Federacije upoznata sa teškim financijskim stanjem Agencije još od siječnja 2020., koje je uzrokovano blokadom računa po osnovu Rješenja o izvršenju na transakcijskim računima Agencije, a na osnovu Presude Vrhovnog suda Federacije BiH od 5. prosinca 2019.

Agencija nema sredstava za isplatu po ovoj presudi, jer je veoma visok iznos dosuđenih sredstava, priopćeno je iz Sindikalne organizacije Agencije za privatizaciju u FBiH.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.