spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najbolje besplatne aplikacije za praćenje vremenske prognoze

- Oglasi -

Danas uglavnom na svakom pametnom telefonu imamo predinstalirane vremenske prognoze koje su uglavnom vrlo pouzdane i točne, a proizvođači informacije dobivaju od vremenskih servisa kao što su The Weather Channel, Accuweather i ostalih, a potom sami dizajniraju aplikaciju. 

- Oglasi -

No ako vam se ne sviđa ona koja vas je dočekala na vašem mobitelu, tportal je izdvojio aplikacije koje vrijedi instalirati kako biste pratili promjene vremena u realnom vremenu, iz sata u sat, kao i dnevnu i tjednu prognozu. Većina njih je besplatna te dostupna za Android i iOS.

The Weather Channel

- Oglasi -

The Weather Channel je televizijski kanal koji ima i istoimenu aplikaciju, jednu od najpoznatijih i najpouzdanijih za vremensku prognozu koja vas na mobitelu notifikacijom redovito obavještava o promjenama vremena. Pokriva osnovne elemente i informacije; od temperature zraka, upozorenja na ekstremne vremenske uvjete i prognoze po satu, dnevne i tjedne prognoze, uz izvanredne vijesti o vremenu te upozorenja na grmljavinu i pljuskove.

Pruža i vremenske mape koje prikazuju količinu padalina te brzinu i smjer kretanja vjetra, a osim toga vremensku prognozu možete pratiti putem velikog broja video snimaka o trenutnom vremenu i očekivanim naglim promjenama. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS uređaje.

AccuWeather

Ova nagrađivana aplikacija AccuWeather glavni je pružatelj usluga za brojne tvrtke i televizijske kuće, pa i za mnoge druge aplikacije za vremensku prognozu na Androidu. Korisnicima omogućava praćenje trenutne vremenske prognoze, prognozu za nekoliko dana, sat po sat, kao i dugoročne prognoze.

Ondje se nalaze i informacije o temperaturi, vlažnosti, brzini vjetra te o drugim meteorološkim uvjetima. Prikazuje i slike s radara, upozorenja na vremenske nepogode. Ima i opciju AccuCast putem koje korisnici mogu dijeliti detalje o lokalnom vremenu kako bi ostali imali što bolji pregled situacije, a dostupna je i na hrvatskom jeziku.

HRT Meteo

Hrvatska poput većine zemalja ima lokalnu vremensku prognozu, a riječ je o aplikaciji HRT Meteo koja obuhvaća detalje o vremenskoj prognozi, zahvaljujući informacijama koje prikuplja sa službenih metereoloških postaja DHMZ-a i ostalih metereoloških službi u Europi.

Besplatna je i jednostavna za korištenje, pruža ključne informacije poput radarskih slika i vremenskih (neprilika), uz dnevnu vremensku prognozu uz ključne detalje kao što u brzina i smjer vjetra, tlak zraka, UV indeks, vrijeme izlaska i zalaska, mjesečeve mijene te količine oborina.

Vrijeme&Radar

U Hrvatskoj je ova aplikacija poznata i kao Vrijeme&Radar jer nosi lokalizirani naziv za svako govorno područje gdje se koristi. Pomoću radarskog prikaza možete na prognostičkoj karti pratiti kretanje vremenskih prilika, kao i njihova intenziteta. Aplikacija prati prognozu po satu za današnji i sutrašnji dan, pa i do 14 dana unaprijed te predviđa kolike su šanse za padaline kroz cijeli dan i noć (jutro, poslijepodne, večer i noć), uz informacije koliko će dugo kiša padati i o količini padalina.

Ima prikaze radara temperatura, udara gromova, pljuskova i vjetra, uz vijesti o prognozi vremena, kao i informacije vezane uz UV indeks, zagađenje zraka, upozorenje na nevrijeme i pelud. Također je besplatna, no kao i većina navedenih aplikacija, prikazuje reklame, a ako ih ne želite na svom ekranu, to možete riješiti mjesečnom pretplatom.

Weather Underground

Među besplatnim aplikacija, dostupna za Android i iOS, je i Weather Underground, na kojoj također promjene vremena možete pratiti iz sata u sat, uz informacije o dnevnoj i tjednoj vremenskoj prognozi. Osim toga možete pratiti kad sunce izlazi i zalazi, približavaju li se ekstremne vremenske prilike, posebno izvješće za skijaše te uvid u niz web kamera postavljenim na raznim lokacijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Jezična podrška uključuje i hrvatski, a sučelje je uglavnom čitko i pregledno.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE