spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
77 %
3.9kmh
95 %
Sri
15 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

Natječaj za dodjelu stipendija studentima Hrvatima u BiH i Hrvatima iz BiH koji žive u Hrvatskoj

- Oglasi -
- Oglasi -

Udruga Hrvata BiH Prsten (u daljnjem tekstu: UHBH Prsten) putem Zaklade Prsten aktivno skrbi o stipendiranju studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i nisu primatelji stipendije iz drugih izvora.

U skladu s navedenim Upravni odbor Zaklade Prsten temeljem Odluke od 15. rujna 2020. godine raspisuje natječaj za dodjelu 11 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj.

- Oglasi -

1. Visina stipendije za studente iznosi 1.000,00 kn mjesečno

- Oglasi -

2. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja:

 • da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine ne mogu ostvariti pravo na stipendiju),
 • da nisu ponavljali godinu,
 • da nisu stariji od 26 godina te
 • da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.

3.          Kandidati se biraju tako da se vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija kao i tijekom cjelokupnog studiranja i druga postignuća tijekom studija.

Povjerenstvo za odabir stipendista zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata kao i motiviranosti za rad u UHBH Prsten. Povjerenstvo će ocijeniti kvalitete kandidata, njegove kompetencije, opću naobrazbu te sklonosti timskom radu i specifične vještine i kompetencije koje su direktno ili indirektno vezane za perspektivan mladi kadar. Također će se uzeti u obzir i socijalni moment, odnosno materijalni status svakog kandidata, kao i njegova dosadašnja aktivnost u UHBH Prsten, a svi predani dokumenti biti će detaljno provjeravani. Povjerenstvo kao natječajni uvjet utvrđuje aktivnost rada kandidata u Udruzi, kao i u humanitarnim aktivnostima koje Udruga promovira.

4. Rok za prijave na natječaj je 26. listopada 2020. godine.

Uz  PRIJAVNI OBRAZACOBAVIJEST O OBRADI OSOBNIH PODATAKA i PRIVOLU  prilažu se sljedeći dokumenti:

 • životopis
 • pismo motivacije
 • rodni list kandidata, a za kandidate rođene izvan Bosne i Hercegovine rodni list za jednog od roditelja, Hrvata koji je rođen u Bosni i Hercegovini
 • potvrda o prebivalištu
 • potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj 2020./2021. godini (zimskom semestru)
 • ovjeren prijepis ocjena s prosjekom ocjena u akademskoj 2019./2020. godini
 • ovjeren prijepis svih ocjena tijekom studiranja
 • izjava o članovima kućanstva (kućnoj listi)
 • potvrda nadležne porezne uprave o visini dohotka u 2019. godini za sve članove kućanstva
 • potvrda o ukupnim primanjima za sve članove kućanstva od poslodavca ili mirovini u 2019. godini ili potvrda nadležnog ureda za zapošljavanje ili drugog tijela da nisu bili zaposleni u 2020. godini
 • kandidat je dužan priložiti i druge dokaze o postignućima tijekom studija, znanstveno-stručnim radovima, nagradama ili drugim uspjesima.

Prijavu s dokumentima slati isključivo poštom preporučeno na adresu: ZAKLADA PRSTEN
“NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb


5. Rezultati natječaja i imena i prezimena stipendista bit će javno objavljeni najkasnije do 30. studenoga 2020. godine na web-stranici UHBH Prsten

6. Nezadovoljan kandidat ima pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Prigovor se šalje preporučeno na adresu Zaklade.

7. Nepravodobne i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

8. Upravni odbor Zaklade Prsten može nakon tri mjeseca stipendiranja vrednovati aktivnosti stipendista u radu UHBH Prsten.

Upravni odbor Zaklade ima pravo raskinuti ugovor o stipendiranju ukoliko stipendist ne sudjeluje aktivno u radu UHBH Prsten i humanitarnim aktivnostima koje Udruga promovira ili se naknadnom provjerom predanih dokumenata ustanove određene neusklađenosti i/ili netočnosti.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.