spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nije mu prvi put: Djevojku dva mjeseca držao zatočenu u stanu i silovao

- Oglasi -

Sarajevska policija uhitila je za vikend muškarca osumnjičenog da je oteo i od studenog prošle godine do uhićenja u subotu u stanu na području Ilidže držao zatočenu djevojku, koju je, prema prijavi, silovao.

Djevojka je nekako uspjela pobjeći i sve prijaviti, nakon čega je uslijedilo uhićenje.

Informaciju o uhićenju kratko je potvrdio glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Kazao je da je uhićenje izvedeno 7. siječnja, nakon čega je osumnjičeni predat u nadležnost Tužiteljstva ŽS.

,,U cilju zaštite žrtve više informacija ne možemo otkrivati”, kazao je Hadžiabdić.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva ŽS potvrdila je da je osumnjičenom na prijedlog Tužiteljstva ŽS Općinski sud u Sarajevu odredio pritvor.

,,Pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”, kazala je Bavčić.

Dodala je da se uhićeni tereti za protupravno lišenje slobode i silovanje.

Kako iz svojih izvora neslužbeno saznaje Faktor, uhićen je Damir Pejović, kojem ovo nije prvi ovakav slučaj.

Pejović je, naime, u siječnju 2016. godine uhićen u policijskoj akciji također na Ilidži, kada su preko krova u stan u naselju Pejton, upali pripadnici specijalne policije.

On je tada u stanu više od tri mjeseca u ropstvu držao državljanku Njemačke T. D. Prijeteći joj da će njenoj obitelji i poslovnim suradnicima poslati eksplicitne snimke seksa koje s njom snimio, Pejović je od T. D. iznudio 60.000 KM. Kako bi je prisilio na poslušnost, prijetio joj i da će dovesti narkomana koji će HIV-om zaraziti nju i njenu kćerku.

Od prosinca 2015. godine T. D. je bilo zabranjeno da izlazi bez dopuštenja, a kada bi je Pejović pozvao morala je aktivirati lokaciju i uključiti kameru, a ukoliko bi lagala uslijedile bi prijetnje i zastrašivanje, stoji u optužnici koju je kasnije protiv njega podiglo Tužiteljstvo ŽS.

Pejović je 17. siječnja pretukao T. D. i nanio je teške povrede, a nakon toga ju je prislio da mu da 60.000 KM. Uhićenje je uslijedilo nakon prijave odvjetnika Ismeta Mehića.

Pejović je tada optužen za krivična djela otmice, lake tjelesne povrede, neovlašteno držanje naoružanja, ali i za nasilje u obitelji koje je počinio 2010. godine nad svojom suprugom T. H. Nju je također zlostavljao i prijetio joj da će uzeti njihovu kćerku.

On je za ta djela pravomoćno osuđen 2017. godine na dvije godine i mjesec zatvora.

Tu kaznu je, kako saznaju, odležao, ali je očigledno, po izlasku iz zatvora nastavio po starom.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.