spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.5 ° C
19.5 °
19.5 °
58 %
2.5kmh
100 %
Sri
19 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
14 °

NJEMAČKA: Evo zbog čega bi mogli dobiti visoku novčanu kaznu ili kaznu od čak 10 godina zatvora

- Oglasi -
- Oglasi -

Savezni ustavni sud u Karlsruheu u utorak je usvojio novu uredbu u Kaznenom zakonu prema kojem će se sudionicima ilegalnih auto utrka u budućnost izricati strože kazne.

Prema istoj uredbi kazne se pooštravaju i za vozače koji voze velikom brzinom u prometu. Mogu se suočiti s kaznom zatvora ili visokom novčanom kaznom.

- Oglasi -

Savezni ustavni sud u Karlsruheu u utorak je objavio kako se prilikom donošenja nove odredbe u Kaznenom zakonu vodili zabrinutošću za zaštitu zajednice.

- Oglasi -

Nova uredba je dio novog članka 315d Kaznenog zakona koji prvenstveno kažnjava organiziranje i sudjelovanje u utrkama u normalnom prometu.

Razlog pooštravanja Kaznenog zakona je nekoliko teških prometnih nesreća u kojima su poginuli ili su teško ozlijeđeni slučajni prolaznici.

– No, kaznenom progonu podliježu i svi koji upravljaju motornim vozilom neprimjerenom brzinom u prometu te neoprezno voze radi postizanja najveće brzine. Predviđena je kazna zatvora do dvije godine ili novčana kazna. Zatvorska kazna do deset godina moguća je ako netko pogine ili zadobije teške tjelesne ozljede – stoji u odluci Saveznog ustavnog suda u Karlsruheu.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE