spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

NJEMAČKA: Predlaže se nova zabrana vezana za automobile, kazne do 3.000 eura

- Oglasi -
- Oglasi -

Ljudi koji ne žele pasivno pušiti izbjegavaju pušače. U automobilu je to, međutim, nemoguće. Kako bi se zaštitila djeca i trudnice, Njemačka planira ubuduće zabraniti pušenje u automobilima.

Njemačke savezne zemlje žele zabraniti pušenje u automobilu ako u vozilu sjede djeca ili trudnice. Savezno vijeće (Bundesrat ) je u petak odlučilo ponovno podnijeti odgovarajući prijedlog zakona parlamentu (Bundestagu).

- Oglasi -

Državna komora je to već učinila prije saveznih izbora 2021. međutim, u skladu s takozvanim načelom diskontinuiteta, novi saziv Bundestaga neće preuzimati nikakve inicijative iz prethodnog zakonodavnog razdoblja.Nacrt zakona predviđa da se za kršenje zabrane pušenja u automobilu može izreći kazna od 500 do 3.000 eura. Obrazlažući prijedlog, Savezno vijeće se poziva na posljedice pasivnog pušenja. Opasnostima po zdravlje posebno su izložena maloljetna i nerođena djeca u vozilima. Nacrt zakona sada će biti proslijeđen Bundestagu koji odlučuje želi li prihvatiti prijedlog. Za to nema roka.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE