spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
65 %
2.1kmh
55 %
Pon
21 °
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °

Novalić i ostali: Suđenje se nastavlja u srpnju s novim predsjedateljem Vijeća

- Oglasi -
- Oglasi -

Suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora bit će nastavljeno u srpnju s novim članovim Vijeća Goranom Radevićem. Sudija Radević je imenovan umjesto Džemile Begović, koja je napustila Vijeće zbog odlaska u mirovinu. Begović je do svibnja predsjedavala u ovom predmetu, a tu ulogu je preuzeo član Vijeća Branko Perić.

Perić je kazao da je Radević imenovan za novog člana Vijeća 26. svibnja i da se od tada upoznaje sa predmetom.

- Oglasi -

Na ročištu je razgovarano i o dinamici nastavka suđenja, kao i saslušanju preostalog vještaka Tužiteljstva, koji živi u inozemstvu i nije mogao u dosadašnjem toku postupka iznijeti svoj nalaz, zbog čega je promijenjen redoslijed izvođenja dokaza, te su Obrane počele sa saslušanjem svojih svjedoka.

- Oglasi -

Tužitelj Mirza Hukeljić je rekao kako je vještak mogao doći u periodu kada je bila pauza u suđenju. Marsela Bajramović, braniteljica Fahrudina Solaka, kazala je da bi odustala od nekoliko svjedoka, a da ostali zavise od iskaza ovog vještaka Tužiteljstva.

Perić je naložio tužitelju da pripremi informacije kako i kada bi vještak mogao biti saslušan te na koje konkretno okolnosti.

,,Očekujem informacije na sljedećem pretresu. Moramo to da riješimo”, rekao je Perić. On je naveo da, zbog obveza u drugim predmetima, ovo suđenje će u srpnju moći biti održano dva puta. Zbog godišnjih odmora koji će potom uslijediti, kao i bolovanja, nastavak se može očekivati u listopadu.

Za zloupotrebe prilikom nabave respiratora, s Novalićem su optuženi suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Solak, direktor firme “F.H. Srebrena malina” Fikret Hodžić, kao i sama firma, te federalna ministrica financija Jelka Miličević, kojoj je na teret stavljen nesavjestan rad, piše detektor.ba.

Suđenje se nastavlja 6. srpnja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.