spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

Novi Travnik i Mostar zabranjuju rad nedjeljom, Kiseljak to učinio prije dvije godine

- Oglasi -

Na sjednici u Novom Travniku u četvrtak raspravljat će se o odluci o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta.

Ukoliko vijećnici podrže ovu odluku, a neslužbeno svi daju signale kako će tako biti, piše drukciji.ba, Novi Travnik bi trebala postati druga općina na području Središnje Bosne koja je zabranila trgovinama rad nedjeljom, nakon što je to prije otprilike dvije godine učinila općina Kiseljak.

U prijedlogu odluke navodi se kako se “zabranjuje rad nedjeljom svim trgovinama i obrtima na području općine Novi Travnik izuzev benziskim crpkama, pekarnama i trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira”.

Odluka bi, nakon usvajanja, trebala stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Općine Novi Travnik.

,,Rad pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine nedjeljom, blagdanima i neradnim danima nije dozvoljen na području Grada Mostara”, navedeno je u Odluci o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Mostara, a koja će se naći pred Gradskim vijećem na sjednici 29. ožujka.

Prema odluci, koja se nakon dorade vraća pred mostarske vijećnike, trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima može se odrediti radno vrijeme svakim danom od 6 do 22 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima. Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme bit će od 7 do 21 sat, a nedjeljom neće raditi ni trafike.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima omogućit će se trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 7 do 12 sati, cvjećarnicama, također od 7 do 12 dok je trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen rad nedjeljom i blagdanima od 8 do 24 sata te tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Mostara od 8 do 24 sata. Objekti u kojima se obavljaju obrti i obrtu srodne djelatnosti na području Grada Mostara mogu poslovati svakim danom od 7 do 24 sata, izuzev nedjeljom. U odluci stoji i da pravne i fizičke osobe iz oblasti trgovine mogu kao dan tjednog odmora odrediti i neki drugi dan.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.