spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
87 %
2kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
8 °
Pet
8 °
Sub
7 °

Obavještajno sigurnosna agencija u BiH oštro demantira da je vrh agencije u vezi s kriminalcima

- Oglasi -

Obavještajno-sigurnosna agenciju Bosne i Hercegovine, ”oštro demantira” navode medija o povezanosti rukovodstva Agencije sa osobama koje se dovode u vezu s kriminalnim radnjama i organiziranim kriminalnim grupama navodeći kako navodi pojedinih medija ”potpuno neosnovani i proizvoljni”.

”Analizirajući samo dio informacija koje je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH ustupila tužiteljstvima i policijskim agencijama po članu 90. Zakona o OSA-i BiH, a koji navodi da generalni direktor prosljeđuje informacije u vezi s ozbiljnim prijetnjama po sigurnost Bosne i Hercegovine dužnosnicima i drugim nadležnim tijelima i institucijama bez nepotrebnog odgađanja, od 2018. godine do rujna ove godine operativno je tretirano 49 osoba uz više od 870 informacija koje su prezentirane tužiteljstvima i drugim policijskim agencijama”, navedeno je.

Dodaje se kako je ”za navedene osobe detaljno obavještajno obrazložena nezakonita aktivnost koja će kasnije biti potvrđena i kroz dešifriranje kriptiranih telefona i aplikacija Sky i Anom”. ”Tijekom ove četiri godine, na navedenom prezentiranom uzorku, Tužiteljstvo BiH je u vrijeme bivše glavne tužiteljice naše informacije samo primilo k znanju i, prema našoj procjeni, nisu se adekvatno postavili već su obavještajne podatke uzeli sa rezervom i nisu pokretali istrage. Tek u određenom broju slučajeva policijske agencije i tužitelji Tužiteljstva BiH su pokretali određene aktivnosti koje su kasnije rezultirale tužilačkim istragama i sudskim procesima”, navedeno je. Obavještajno-sigurnosna agencija BiH navela je kako uz suradnju s međunarodnim partnerskim agencijama ”godinama unazad ukazivala na potencijalno kriminalne aktivnosti više osoba koje će tek kasnije kroz dešifriranje aplikacija Sky i Anom biti uhićene i sudski procesuirane”.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.