spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Objavljen Javni poziv za financiranje projekata po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću

- Oglasi -

Objavljen je Javni poziv za financiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu FBiH po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

- Oglasi -

Iz dijela prihoda ostvarenih u Proračunu FBiH po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti raspisuje Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjeljivanje sredstava u svrhu financiranja/sufinanciranja projekata i programa koji se odnose na:

  1. Zaštitu prava djece koja su žrtve zlostavljanja, pedofilije, prosjačenja,
  2. Sudjelovanje u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Pravo sudjelovanja na ovom Javnom pozivu mogu ostvariti udruge građana i humanitarne organizacije sa sjedištem na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, koje su osnovane u skladu sa važećim propisima o udrugama i fondacijama.

- Oglasi -

Zahtjev za financiranje/sufinanciranje projekata popunjava se na odgovarajućem obrascu, koji je moguće preuzeti sa web stranice Ministarstva www.fmon.gov.bauz koji je podnositelj zahtjeva/projekta dužan priložiti i svu neophodnu dokumentaciju navedenu u Javnom pozivu.

- Oglasi -

Zahtjevi korisnika sredstava, koji za dodijeljena sredstva u prethodnom periodu nisu do 31.12.2021. godine dostavili Izvješće o namjenskom utrošku sredstava, zahtjevi korisnika sredstava koji su sredstva utrošili nenamjenski ili u dostavljenom  Izvješću nisu pravdali cjelokupna dodijeljena sredstva, neće biti razmatrani.

Projekti, koji budu predloženi od strane Ministarstva, podržat će se u skladu sa financijskim mogućnostima, odnosno u maksimalnom iznosu do 7.000,00 KM po korisniku.

Krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 7.4.2022. godine.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.