spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ocijenjen rad Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije

- Oglasi -

Na konferenciji održanoj u Sarajevu, Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini i BIRN-a Bosne i Hercegovine o stanju u pravosuđu, predstavljena je online platforma “Indeks pravosuđa”, koja sadrži rezultate indeksa transparentnosti sudova i tužiteljstva u Bosni i Hercegovini, kao i informacije o predmetima korupcije i organiziranog kriminala.

- Oglasi -

Prema rezultatima analize Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini i BIRN-a Bosne i Hercegovine, među tužiteljstvima u Bosni i Hercegovini, Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije ostvarilo je opći indeks transparentnosti 75 i ocjenjeno je među boljim Tužiteljstvima čije javno djelovanje karakterizira otvorenost odnosno spremnost da se podaci o radu ovog Tužiteljstva učine dostupnim javnosti.

Indeks proaktivne transparetnosti ovog tužiteljstva iznosi 33/52, transparentnost prema medijima ocijenjena je sa 12, od maksimalno mogućih 18 indeksnih bodova, dok su najbolji rezultati ovog tužiteljstva ostvareni na polju reaktivne komunikacije, u primjeni Zakona o slobodi pristupa informacijama 30 od 30.

- Oglasi -

U okviru monitoringa transparentnosti pravosuđa tretirana su četiri segmenta: koliko institucije objavljuju informacija na internet stranicama, kako odgovaraju na obične upite medija, kako reagiraju na upite po Zakonu o slobodi pristupu informacijama i kako odgovaraju građanima.

Rezultati analize transparentnosti izrađene od strane Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini i BIRN-a Bosne i Hercegovine odnose se na 2022. godinu.

Županijsko tužiteljstvo ŽSB

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.