spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

Održan Prvi sastanak Radne grupe za izradu Platforme za smanjenje rizika od katastrofa ŽSB u okviru kampanje “Učinimo grad/regiju otpornim na katastrofe”

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada Županije Središnja Bosna je na svojoj sjednici održanoj 16.12.2021.godine donijela zaključak o proaktivnom sudjelovanju i provođenju aktivnosti u kampanji UN Ureda za smanjenje rizika od katastrofa(UNDRR)” Učinimo grad/regiju otpornim na katastrofe-MCR-2030”; preporučila svim općinama na području Županije da se priključe ovoj kampanji te zadužila Županijsku upravu za civilnu zaštitu za sprovođenje daljih aktivnosti. Do sada su se općine Travnik, Kiseljak, Busovača i Vitez pridružile Kampanji. 

MCR 2030 je jedinstvena inicijativa u kojoj već sudjeluje preko 630 članica lokalnih i regionalnih zajednica širom svijeta koje pokrivaju gotovo 440 milijuna stanovnika, a koja služi za poboljšanje lokalne otpornosti na katastrofe kroz promoviranje, razmjenu znanja i iskustava među sudionicima kampanje, uspostavljanje međusobne razmjene i iskustava kroz mrežu sudionika, pružanja tehničke pomoći, povezivanja više slojeva vlasti i izgradnju partnerstava. Na osnovu implementiranih aktivnosti i rezultata koji je županija ŽSB postigla nakon pridruživanja Kampanji “Učinimo grad/regiju otpornim na katastrofe MCR-2030”,Vlada  županije je na svojoj sjednici održanoj 24.03.2022. godine donijela rješenje o imenovanju radne grupe za izradu Platforme za smanjenje rizika od katastrofa, koja je multisektorska i ima za cilj da okupi sve relevantne dionike radi koordiniranja i implementacije aktivnosti na smanjenju rizika od katastrofa na području naše županije.

- Oglasi -

Dana 05.04.2022. godine u zgradi Vlade ŽSB održan je prvi uvodni sastanak predstavnika županijskih institucija na temu izrade Platforme za smanjenje rizika od katastrofa. Sastanku je, pored predstavnika relevantnih županijskih institucija prisustvovao i Dragan Ličanin, koordinator i projekt menadžer UN Ureda za smanjenje rizika od katastrofa. Ovom prigodom prisutnima se putem video linka obradio i predstavnik UNDRR-a iz Bruxellesa koji je pozdravio pristupanje Županije kampanji “Učinimo grad/regiju otpornim na katastrofe”i iskazao punu potporu nastavku suradnje.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE