spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
27.6 ° C
27.6 °
27.6 °
31 %
1.1kmh
47 %
Ned
35 °
Pon
33 °
Uto
34 °
Sri
38 °
Čet
39 °

Održane kreativne i korisne Interaktivne radionice u organizaciji HUM-a u Središnjoj Bosni

ana_uskrs
tikop_uskrs
cavara_usrks
hdz_uskrs

U organizaciji Hrvatske udruge mladih u Središnjoj Bosni, protekle subote su realizirane još dvije Interaktivne radionice za djecu uzrasta od 3 do 10 godina.

U prvoj grupi od 10,0 do 13,00 sati za djecu uzrasta od 3 do 6 godina uvodna aktivnost bilo je upoznavanje sudonika kratkim predstavljanjem, dok su uporedo s tim nastali brojni likovni radovi naših malih umjetnika.

Povodom Dana očeva, odlučili su pripremiti poklone, drvene privjeske koje su samostalno oslikali temperama. Nakon toga tema radionice bila su pravila u prometu pješaka. Kroz prezentaciju prošli su kroz upoznavanje semafora, pješačkog prijelaza i pravila koja vrijede za iste, kao i brojne opasnosti koje su moguće u prometu ukoliko ne poštujemo pravila. Nakon toga svatko je bojao svoj primjerak semafora u crvenoj, žutoj i zelenoj boji.
Ostatak vremena proveli su vježbajući finu motoriku, crtajući i bojajući.

Druga grupa realizirana je od 14,00 do 17,00 sati za djecu uzrasta od 7 do 10 godina. Sudionici druge grupe također su pripredili poklončiće za očeve, oslikavajući svoje privjeske temperama, unikatnim slikama i motivima.

Nakon toga, aktivnosti su bile prilagođene uzrastu, na način da je jedan od njih predškolarac koji vježba pravilno držanje olovke, finu motoriku, pisanje i prepoznavanje slova abecede, dok druga djeca, starijeg uzrasta vježbaju pisanje velikih i malih pisanih slova, a jedan dječak je izrazio zanimanje za ćirilično pismo pa su za njega pripremili slova azbuke.

Nakon vježbe pisanja i s njima su prošli kroz prezentaciju o važnosti pridržavanja pravila u prometu i opasnostima koje je potrebno izbjegavati kao pješak u prometu. Preostalo vrijeme proveli su igrajući društvene igre, kao što je Memory i rješavanje akronima.

Voditeljica radionice je Marija Čalić.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.