spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
65 %
2.1kmh
55 %
Pon
21 °
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °

“Opljačkaše nam državu pod okriljem vjere”

Mi ne padamo na iste priče kao stare generacije, da sve učinjeno zaboravimo samo zato što se slikate u džamiji, ili kako iftarite, poručeno je sa satiričnog profila Sabit iz Tarčina

- Oglasi -
- Oglasi -

Poznati satirični profil Sabita iz Tarčina postavio je novu objavu na Facebook, međutim ovog puta je bez šale i sarkazma privukao veliku pažnju javnosti. Kazao je da vjera i politika se previše prepliću u našem društvu, ali da nove generacije već “ne padaju na iste priče”. Kaže Sabit iz Tarčina “opljačkaše nam državu pod okriljem vjere”. 

Mi ne padamo na iste priče kao stare generacije, da sve učinjeno zaboravimo samo zato što se slikate u džamiji, ili kako iftarite. Pokažite nam djelima da ste vjernici: ne kradite, ne uzimajte što nije vaše, ne zapošljavajte nesposobne, obitelj itd. Kada je Poslanik Muhammed a.s. opisivao nepravedne vladare, rekao je: “Poslije mene pojavit će se namjesnici koji će lagati i nepravdu nanositi, pa onaj tko bude potvrđivao njihove laži i pomagao ih u njihovoj nepravdi nije moj niti sam ja njegov, niti će stići do mog Havda.” A onaj ko im se suprotstavi, spašen je, onaj ko ih bude izbjegavao siguran je, ili samo što se nije osigurao, a onaj ko im bude suučesnik u dunjaluku i sam je od njih” – naveo je Sabit na svom Facebook profilu.

Sabit iz Tarčina/ Facebook
- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.