spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Optužnica protiv ravnatelja Službe za zajedničke poslove BiH zbog zlouporabe položaja

- Oglasi -

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv ravnatelja Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine Šojić Dragana, (1961.), osumnjičenog za zlouporabu položaja ili ovlasti. Optuženi se tereti da je, u periodu od 2018. do 2022. godine, u svojstvu službene osobe u institucijama Bosne i Hercegovine, postupao protivno zakonu i pozitivnim propisima, zloupotrijebivši svoj službenih položaj, kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist, te nanio štetu proračunskim sredstvima i resursima institucije kojom je rukovodio.

U optužnici je navedeno da je optuženi zloupotrebljavao službena vozila institucije, kako bi više puta privatno putovao u inozemstvo, na područje Srbije i Crne Gore, bez službenih naloga i potrebne procedure za korištenje službenih vozila u institucijama BiH, zatim da je sačinjavao i u putne naloge unosio neistinite podatke o navodnom kretanju vozila unutar BiH, unosio netočne podatke o službenim putovanjima, boravku na poslu i prisutnosti na radnom mjestu kada nije boravio na poslu, kako bi ostvario pravo na platu i naknade iz radnog odnosa. Iz Tužiteljstva su dodali da se optuženi tereti da je, kao službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, iskoristio i prekoračio službena ovlaštenja, te je nezakonitim postupanjem, na ime neosnovano isplaćenih plaća, toplih obroka, goriva i servisiranja vozila, pribavio sebi nezakonitu korist u iznosu od najmanje 41.877,78 KM, te u istom iznosu oštetio proračun Bosne i Hercegovine.

Navode optužbe tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 10 svjedoka, stručnog vještaka, kao i prilaganjem više stotina dokaznih materijala među kojima i obimnu financijsku i službenu dokumentaciju. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.