spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.3 ° C
33.3 °
33.3 °
39 %
2.4kmh
1 %
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
31 °
Pet
33 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Ako često peglate kosu, ovo je 6 navika kojih se trebate pridržavati

- Oglasi -
- Oglasi -

Za glatku, ravnu ili uvijenu kosu više ne morate svakodnevno odlaziti u frizerski salon. Svima su danas dostupna različita elektronska pomagala koja našu kosu u trenu pretvaraju u željeni oblik.

Jedan od njih je i pegla koja doista čini čuda na kosi, no tu je i onaj negativni aspekt koji, ukoliko ju prečesto koristimo može dovesti do oštećenja, piše bonjour.ba.

- Oglasi -

Kako biste izbjegli neželjene scenarije i uništili kosu, donosimo nekoliko smjernica kojih biste se trebali pridržavati.

- Oglasi -

Za početak, peglu za kosu ne biste trebali korisititi svaki dan. Osim što će vlasima uništiti sjaj, peglanje na visokim temperaturama će istopiti keratin što će dovesti do slabljenja i oštećenja kose.

Prije svakog peglanja kose istu je potrebno dodatno zaštiti. Osim preparata za termo zaštitu, imajte na umu i prirodna biljna ulja kojima trebate nahraniti vlasi.

Veoma je važno prije samog čina peglanja kosu razdijeliti na pramenove i raščešljati ih. Tako nećete nekoliko puta morati prelaziti peglom preko pramena, a i brže ćete završiti započeti posao.

Nabavite peglu sa keramičkim pločicama. Prednost ovakvih pegla je da podjednako raspoređuju toplinu i na taj način manje oštećuju kosu.

Često u žurbi, kako bismo što brže obavile tretman, peglu pojačavamo na najjaču temperaturu čime dodatno pogoršavamo oštećenje kose. Optimalna temperatura bi bila 180 stupnjeva.

Kad peglate kosu koja u potpunosti nije osušena tada se u njenoj strukturi stvaraju mjehurići koji dovode do toga da kosa brže puca. Stoga, prije peglanja budite sigurni da je kosa suha te ju pustite da se kratko “odmori”, a potom započnite s peglanjem.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE