spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
1.3kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Civilna zaštita: Održana združena vježba Pliva 2022.

- Oglasi -
- Oglasi -

Županijska uprava za civilnu zaštitu organizirala je 21.9.2022. Združenu vježbu „Pliva 22“ na tri lokacije, na području općine Jajce. Vježba je provedena po jasno definiranom scenariju i operativnom planu vježbe.

U vježbi su, uz članove Županijskog stožera za civilnu zaštitu i djelatnike Županijske uprave za civilnu zaštitu, sudjelovali pripadnici službi zaštite i spašavanja:
• Služba za spašavanje na vodi i pod vodom
• Službe za zaštitu i spašavanje s visina,
• Službe za RKB zaštitu,
• Službe za zaštitu i spašavanje od požara
te služba za zaštitu i spašavanje i Teritorijalne vatrogasne postrojbe općine Jajce.
Veliku podršku i pomoć u pripremi i održavanju vježbe pružili su Služba i Stožer civilne zaštite općine Jajce. Vježba je održana uz asistenciju pripadnika Policijske postaje Jajce, a bila je angažirana i Služba hitne pomoći Doma zdravlja Jajce. U tijeku izvođenja vježbe koristila se sva raspoloživa oprema i MTS potrebna za izvršavanje naloženih zadataka. Nakon završene Združene vježbe, urađena je analiza koja je potvrdila da je vježba provedena uspješno i kvalitetno, uz visok stepen profesionalizma od strane svih. Istaknuto je da je zacrtani cilj ove vježbe – uvježbavanje, provjeravanje i podizanje opće razine spremnosti operativnih snaga civilne zaštite Županije Središnja Bosna, u potpunosti ostvaren. Zaključeno je kako se u slučaju realne opasnosti od prirodne i druge nesreće, akcije spašavanja ne mogu odraditi uspješno bez osposobljenih i motiviranih ljudi te adekvatne opreme.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.