spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Europski parlament usvojio odluku da svi mobilni telefoni moraju imati univerzalni punjač

- Oglasi -
- Oglasi -

Odbor Europskog parlamenta za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) izglasao je prijedlog zakona o uvođenju univerzalnog punjača za mobitele i druge elektroničke uređaje raznih proizvođača kako bi se potrošačima olakšalo njihovo korištenje, uštedio novac i smanjile količine elektroničkog otpada, prenio je Euronews.

Četrdeset i tri od 45 članova IMCO-a usvojilo je poziciju o nacrtu EU zakona koji je sada spreman za glasovanje na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta koja će se održati u svibnju u Strasbourgu.

- Oglasi -

Ovim zakonom se nastoji potrošačima što prije omogućiti korištenje jedinstvenog punjača za mobitele, tablete, digitalne kamere, slušalice, igračke konzole, prijenosne zvučnike i ostale male i srednje uređaje.

- Oglasi -

Time bi se, smatraju članovi Odbora, potrošačima smanjili troškovi, a smanjila bi se i količina elektroničkog otpada.

Svi uređaji bi dakle morali imati ulaz za punjač tipa USB-C, bez obzira o kojem se proizvođaču radilo, a prema ovom prijedlogu zakona jedino bi bili izuzeti uređaji koji su premali za uvođenje ovog priključka, kao što su pametni satovi, uređaji za praćenje zdravlja i pojedini sportski rekviziti i oprema.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.