spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2.1 ° C
2.1 °
2.1 °
88 %
1.3kmh
100 %
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °

Imaju li zračni jastuci u vašim vozilima rok trajanja? Evo odgovora

- Oglasi -
- Oglasi -

U sigurnosnoj opremi vozila zračni jastuci jedan su od ključnih dosega. Dosad su spasili desetke tisuća vozača, suvozača i putnika na stržanjoj klupi, a svakomu bi trebalo biti u interesu da funkcioniraju.

Imaju li zračni jastuci rok trajanja? Kada su proizvođači vozila počeli ugrađivati zračne jastuke, prije četrdesetak godina, bio je jasno određen rok trajanja. Uglavnom bi to bilo 10 ili 15 godina.

- Oglasi -

Još su proizvođači poput Honde ranih devedesetih savjetovali provjeru zračnih jastuka svakih 10 godina. U Mercedesu su zaključili da će zračni jastuci koje su proizveli iza 1992. godine trajati cijeli radni vijek vozila.

- Oglasi -

Napredak u tehnologiji modula zračnih jastuka osigurava doživotnu, funkcionalnu pouzdanost zračnih jastuka. Komponente zračnih jastuka su iznimno izdržljive. Ključna razlika je u vrsti brtve koja se koristi za smještaj upaljača zračnog jastuka.

U novim vozilima koristi se kombinacije stakla i metala, a prije je to bila kombinacija plastike i metala, koja je generirala više vlage i utjecala na funkcionalnost upaljača. To može dovesti do korozije električnih iglica u uređaju za paljenje i potencijalno dovesti do problema u radu zračnih jastuka.

Dakle, kod novih vozila nema rokova, a ako imate vozilo koje je proizvedeno osamdesetih ili početkom devedesetih – provjerite! U svakom slučaju, bez obzira na starost vozila, ne bi bilo loše provjeriti u knjizi vozila što piše o zračnim jastucima, prenosi HAK revija.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.