spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Inspektor zapečatio kamenolome „Rastovice“ i „Krčevine“ u Kreševu

- Oglasi -
- Oglasi -

Federalna vodna inspekcija, temeljem Zaključka o dozvoli prisilnog izvršenja rješenja, 3.10.2022. godine, u prisustvu predstavnika subjekta nadzora izvršila zatvaranje, odnosno pečaćenje kamenoloma „Rastovice“ i „Krčevine“ u Kreševu, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kako je priopćeno, pravnoj osobi „BFS“ d.o.o. Kreševo je zbog neposjedovanja vodnog akta, temeljem naloga za inspekcijski nadzor od 29.9.2022. godine i članka 126. Zakona o inspekcijama Federacije Bosne i Hercegovine i rješenja od 1.9.2021. godine, zabranjena upotreba objekata i pogona u kamenolomima „Rastovice“ i „Krčevine“ koji se koriste u svrhu prerade mineralnih sirovina krečnjaka i dolomita, a iz kojih se vrši ispuštanje tehnološke otpadne vode. Nakon ispunjavanja zakonskih uvjeta i protoka zakonskih rokova, postupajući inspektor je donio zaključak o dozvoli prisilnog izvršenja rješenja.

- Oglasi -

Privremeno zatvaranje predmetnog lokaliteta traje do pribavljanja vodne dozvole Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo, kazano je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.