spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

Kajganić: Istražujemo one koji su pod sankcijama

- Oglasi -
- Oglasi -

Glavni tužitelj u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić izjavio je da o slučaju Diane Kajmaković još nije donesena zapovijed o provođenju istrage.

– Formiran je predmet mojom odlukom 27. svibnja 2022. godine. Na predmetu rade dva tužitelja. Oni vode radnje koje smatraju da treba po Zakonu o krivičnom postupku. Kada provedu sve provjere oni će donijeti odluku. Ako budu smatrali da su prikupili dovoljno dokaza za podizanje optužnice, podići će optužnicu, ako ne bude dovoljno dokaza donijet će zapovijed o neprovođenju ili obustavi istrage, ako do tog perioda donesu zapovijed o provođenju istrage – rekao je Kajganić za Plenum.

Prikupljene informacije

- Oglasi -

On navodi da je početkom godine, kada su donese odluke o stavljanju određenih lica na listu sankcioniranih Sjedinjenih Američkih Država, formirao poseban predmet u Tužiteljstvu.

- Oglasi -

– Prikupili smo informacije za sve osobe koje su do sada sankcionirane. U okviru tog predmeta se vrše provjere i prikupljaju se podaci za navedene. Je li njihove radnje predstavljaju izvršenje određenog krivičnog djela. Naravno da koristimo pomoć Veleposlanstva SAD-a i drugih institucija koje nam mogu pomoći u prikupljanju dokaza. Kada utvrdimo da postoji dovoljno elemenata za izvršenje određenih krivičnih djela za pojedine fizičke i pravne osobe podizat ćemo optužnice u tim predmetima – kazao je Kajganić. 

Vode se istrage

Na pitanje tko su velike ribe, Milanko Kajganić odgovara:

– Vode se istrage protiv značajnog broja osoba koja su na značajnim pozicijama u državi BiH. Kada dođemo do dovoljno dokaza, podizat ćemo optužnice. Za sve osobe koje su prijavljene Tužiteljstvu BiH mi intenzivno, aktivno radimo na prikupljanju dokaza. Predmeta će biti, optužnica će biti – zaključio je. 

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.