spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Na zahtjev Općine Vitez uklonjeno 20 napuštenih pasa lutalica iz gradskog središta

- Oglasi -
- Oglasi -

Ranije se u medijima pojavila informacija kako je u gradskom središtu općine Vitez sve izraženiji problem napuštenih pasa lutalica, koji su vršili napade na prolaznike, a posljednji napad se dogodio prije nekoliko dana kada je čopor pasa napao dijete na putu do škole.

Treba kazati kako ovaj problem kreiraju nesavjesni pojedinci koji nedužne životinje ostavljaju na milost i nemilost ulice i društva, a sumnja se da često pojedinci iz drugih općina dovoze pse u Vitez. Nadanja su javnosti da će se i ovome problemu konačno stati u kraj jer je veliki dio MZ Centar pokriven video nadzorom te bi policijski službenici pregledavanjem video zapisa mogli identificirati pojedince koji dovoze pse i ostavljaju ih.

- Oglasi -

Kako bi se ovaj problem interventno riješio Općina Vitez angažirala je Veterinarsku stanicu Fauna.

- Oglasi -

Iz Veterinarske stanice Fauna su poručili: ,,Rješavanje pasa lutalica i briga o njima naša je obveza, jednako kao i briga o vlasničkim psima, ali bilo bi dobro, čak poželjno da se svaki građanin pobrine o odbačenim životinjama, u ovom slučaju psima lutalicama, jer u posljednje vrijeme stvaraju veće probleme, napadaju djecu u blizini škola u Vitezu. U posljednja dva dana uspjeli smo uhvatiti dvadeset pasa lutalica ta je brojka poražavajuća jer prije nekoliko tjedana nije bilo niti jednog odbačenog psa pa ovim putem pozivam da ne ostavljate po ulicama svoje pse, one koji ih dovoze u uže gradsko područje da to više ne čine, a svakako, ukoliko u blizini sebe uočite takav jedan slučaj, zabilježite broj registarskih oznaka vozila ili fotografirajte ostavljanje pasa pa prijavite policijskim službenicima u Policijskoj stanici Vitez na daljnje postupanje.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE