spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prašak za pecivo, spas za baštu i cvijeće!?

- Oglasi -

Sastojak neophodan za razna peciva odličan je saveznik protiv mnogih štetočina. Prašak za pecivo možete iskoristiti u bašti.

- Oglasi -

GLJIVICE

Pomiješajte četiri kašičice praška za pecivo s oko četiri litre vode i dobit ćete domaći preparat za ubijanje gljivica na vašim biljkama. Sigurno ima manje kemikalija nego onaj kupovni.

KUPUSNI CRVI

Izmiješajte iste količine praška za pecivo i brašna i mješavinom pospite biljke, poput kupusa, brokolija. Crvi će uginuti.

- Oglasi -

ZA CVIJEĆE

Za cvijeće koje voli alkalno zemljište, kao što su begonije i hortenzije, napravite sljedeću mješavinu. Stavite kašičicu praška za pecivo u vodu i zalijevajte ovo cvijeće. Ova mješavina pomoći će ovim biljkama da ljepše rastu i bolje cvjetaju.

PUŽEVI

Ako imate problema s puževima koji jedu i uništavaju vaše biljke, postoji brzo rješenje. Uzmite malo praška za pecivo i pospite po puževima, vrlo brzo će uginuti. Pazite samo da ne oštetite listove biljaka.

KOMPOST

Ako vam se kompost usmrdio, pomoći će vam prašak za pecivo. Dodajte kesicu ili dvije u kompost i poslije kraćeg vremena smrad će polako nestati.

ZA SAKSIJE

Prije nego što u saksije stavite zemlju, premažite je iznutra tankim slojem praška za pecivo. Ovo će doprinijeti da vaše biljke duže ostanu svježe u saksiji.

MRAVI

Jednostavno ovaj prah prospite na mravinjak. Nakon pola sata, sipajte i malo sirćeta i mravi će uginuti.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.