spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Osumnjičeni iz Mladenovca priznao krivicu, naveo razlog zašto je pucao na više osoba

- Oglasi -

Mladić (21) koji su sumnjiči da je na području Mladenovca i Smedereva ubio osam, a ranio 12 ljudi, priznao je na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu izvršenje krivičnih djela.

- Oglasi -

,,Osumnjičeni je na saslušanju, između ostalog, naveo da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Prašju i Dubini, pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koje nije poznavao, da bi, kako je rekao, zaplašio stanovništvo”, priopćili su iz Tužiteljstva, prenosi RTS.

On se sumnjiči da je u četvrtak, 4. svibnja, u kasnim večernjim satima na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam, a pokušao da ubije još 12 osoba.

- Oglasi -

U priopćenju se dodaje da je prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena veća količina oružja i streljiva, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio bombom taksisti i putnici u tom vozilu koja je bila u drugom stanju.

Iz Tužiteljstva navode da je osumnjičeni na takav način prinudio vozača taksija da ga odveze do sela na teritoriji općine Kragujevac, gdje je osumnjičeni u toku prijepodnevnih satima u petak, 5. svibnja, i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Nakon saslušanja sud mu je odredio pritvor.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.